Ζωή Ντότσικα

Συντονίστρια ψυχοδραματικών ομάδων

Ζωή-Ντότσικα-συντονίστρια-ψυχοδραματικής-ομάδαςΓεννήθηκα και έζησα στην Πάτρα. Σπούδασα Οικονομικά (1984 -1988) στην Α.Β.Σ.Π. σημερινό Πανεπιστήμιο Πειραιά. 

Το ενδιαφέρον μου για τις κοινωνικές επιστήμες υπήρξε το κίνητρο για να εισαχθώ αργότερα, το 1998, στο Τμήμα Κοινωνιολογίας του Πάντειου Πανεπιστημίου από το οποίο αποφοίτησα το 2000.
Κατά τη διάρκεια των σπουδών μου στην Κοινωνιολογία ήρθα σε μια πρώτη επαφή με το Ψυχόδραμα από μια θεωρητική σκοπιά κυρίως. Αυτή η πρώτη επαφή ήταν αρκετή για να με κινητοποιήσει να ασχοληθώ πιο συστηματικά με το αυτό.
Το 2009 ξεκίνησα την εκπαίδευσή μου ως ψυχοδραματίστρια στο κλασικό Ψυχόδραμα του Moreno στο Ψυχοδραματικό Κέντρο Ανάπτυξης Προσωπικότητας (ΨΥ.Κ.Α.Π.) με κύριο εκπαιδευτή και επόπτη τον Κωνσταντίνο Λέτσιο
Στο πρόγραμμα εκπαίδευσης που παρακολούθησα συμμετείχαν επίσης ως εκπαιδευτές ο Max Clayton και η Christine Hosking (ΤΕP της Αυστραλιανής και Νεοζηλανδέζικης Εταιρείας Ψυχοδράματος).  
Η βασική μου εκπαίδευση ολοκληρώθηκε το 2013 ενώ στα πλαίσια της πρακτικής μου συντονίζω ψυχοδραματικές ομάδες με την εποπτεία του Κων/νου Λέτσιου από το 2012.