Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 2ο προεκπαιδευτικό διήμερο βιωματικό εργαστήρι Ψυχοδράματος

Το εργαστήρι συντόνισε ο Κων/νος Λέτσιος, κλινικός ψυχολόγος – εκπαιδευτής ψυχοδράματος, Διευθυντής του Ψυχοδραματικού Κέντρου Ανάπτυξης Προσωπικότητας (ΨΥΚΑΠ)

Στιγμιότυπο από το 2ο προεκπαιδευτικό βιωματικό εργαστήρι Ψυχοδράματος

Το εργαστήρι πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της συνεργασίας του Ψυχοδραματικού Κέντρου Πάτρας με το Ψυχοδραματικό Κέντρο Ανάπτυξης Προσωπικότητας (ΨΥΚΑΠ).

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με την ψυχοδραματική φιλοσοφία και τις ψυχοδραματικές τεχνικές, μέσα από μια βιωματική προσέγγιση.  Δούλεψαν θέματα που αναδύθηκαν στο εδώ και τώρα της ομάδας, άγγιξαν τις αδυναμίες τους ενώ παράλληλα ανακάλυπταν και τη δυναμική που ο καθένας κρύβει μέσα του. Μέσα από τα μοιράσματα το «ξένο» έγινε «οικείο» και τα πράγματα που μας ενώνουν έγιναν πολύ περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν. Ο καθένας μπορούσε να διακρίνει τα μονοπάτια που θα τον οδηγήσουν στη δική του προσωπική ανάπτυξη, μέσα από την αυθόρμητη σκέψη και τη δημιουργική έκφραση.

Στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος, το οποίο θα ξεκινήσει το φθινόπωρο του 2018 θα διεξαχθεί ένα ακόμα εισαγωγικό εκπαιδευτικό διήμερο εργαστήριο στις 8 & 9 Ιουλίου στην Λευκάδα. Τα Εργαστήρια απευθύνονται κυρίως σε αυτούς που ενδιαφέρονται να εκπαιδευτούν στη μέθοδο του Ψυχοδράματος αλλά και σε όσους θέλουν να συμμετέχουν σε βιωματική ομάδα προσωπικής ανάπτυξης.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα εκπαίδευσης στο Ψυχόδραμα επισκεφτείτε την ιστοσελίδα : psychodrama.gr

Σχολιάστε αυτό το άρθρο