Πραγματοποιήθηκε το τρίωρο εισαγωγικό βιωματικό εργαστήρι γνωριμίας με το Ψυχόδραμα στην ΚΟΙΝΟΤΟΠΙΑ


Πραγματοποιήθηκε το τρίωρο εισαγωγικό βιωματικό εργαστήρι γνωριμίας με το Ψυχόδραμα στην ΚΟΙΝΟΤΟΠΙΑ σε συνεργασία με το Ψυχοδραματικό Κέντρο Πάτρας (Ψ.Κ.Π.). την Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017.

Το εργαστήρι συντόνισε η Ζωή Ντότσικα κοινωνιολόγος, εκπ/νη ψυχοδραματίστρια, υπεύθυνη του Ψ.Κ.Π. 

 Οι συμμετέχοντες μέσα από την ομάδα που δημιουργήθηκε ήρθαν σε μια πρώτη επαφή με τις ψυχοδραματικές τεχνικές, πειραματίστηκαν επί σκηνής, ανέλαβαν δράση, μοιράστηκαν προσωπικά τους βιώματα, ενώ παράλληλα βίωσαν την εμπειρία της σύνδεσης με τον απέναντι. Το ξένο έγινε οικείο καθώς ανακαλύπταμε ότι αυτά που μας ενώνουν είναι πολύ περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν. Δημιουργήσαμε καινούργιες σχέσεις εμπιστοσύνης, επικοινωνήσαμε μ΄ έναν διαφορετικό τρόπο με το εαυτό μας και συνοδοιπορήσαμε με τους συνταξιδιώτες μας μέσα από τη δυναμική της ομάδας.

Την Δευτέρα 6 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί και 2ο εισαγωγικό βιωματικό εργαστήρι γνωριμίας με το Ψυχόδραμα, δίνοντας την ευκαιρία σε όσους δεν μπόρεσαν να λάβουν μέρος στο 1ο λόγω υπερκάλυψης των θέσεων, να συμμετάσχουν σ΄αυτή τη ψυχοδραματική εμπειρία. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ.

Από το Νοέμβριο του 2017 στο Ψυχοδραματικό Κέντρο Πάτρας θα λειτουργήσει  εβδομαδιαία βιωματική ομάδα προσωπικής ανάπτυξης, στην οποία μπορούν να συμμετέχουν όσοι ενδιαφέρονται να δουλέψουν σε μια πιο συστηματική βάση. 

 

 

Σχολιάστε αυτό το άρθρο